Waarom glasvezel?

Hieronder leggen we je uit waarom je glasvezel nodig hebt.

Bandbreedte

Enige technologie die vandaag én in de toekomst de nodige bandbreedte en snelle reactietijden kan voorzien, zowel downstream (van het netwerk naar de gebruiker) als upstream (van de gebruiker naar het netwerk)

Geen limieten

Onbeperkte snelheid en capaciteit. Letterlijk de laatste de kabel die je nog moet leggen, enkel de aangesloten apparatuur bepaalt je snelheid en mogelijkheden.

Draadloos

Ook draadloze systemen zijn afhankelijk van glasvezel voor hun toevoer. Met de opkomst van steeds snellere wifi wordt 10Gbit/s naar access points de toekomstige norm.

Ongevoelig aan afstand

Met glasvezel hoef je geen rekening meer te houden met grote verliezen zoals bij UTP, je overbrugt met gemak tientallen kilometers zonder versterking.

Ongevoelig aan storingen

Glasvezel is ongevoelig aan enige invloed van buitenaf! Kabels mogen gebundeld worden, bij stroomkabels liggen, in water, over gevels en daken, overspannen doorheen de lucht, in de grond, enz.

Glashelder beeld en geluid

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke definitie voor beeld en geluid, zelfs streaming in 8K met meerdere gebruikers tegelijk vormt geen probleem!

Nieuwe toepassingen

Glasvezel maakt tal van nieuwe toepassingen en een beter gebruik van het internet mogelijk.

20x minder energieverbruik

Glasvezel gebruikt maar liefst 20 keer minder elektriciteit dan een koper-gebaseerd netwerk.

Extreem betrouwbaar

Aanzienlijk minder pannes en lagere onderhoudskosten leiden tot tevreden gebruikers!